1. 19/06/2019

  De persconferentie wordt afgesloten. Dit liveblog stopt nu.

 2. 19/06/2019

  Westerbeke (OM): ,,We willen nog meer zicht krijgen op de bevelslijn die ertoe heeft geleid dat de BUK naar Oekraïne ging. In dat onderzoek leggen we onszelf geen beperkingen op." 

  Met andere woorden: dat onderzoek zou tot in het Kremlin kunnen voeren.

 3. 19/06/2019

  Vraag uit de zaal, voor de Maleisische vertegenwoordiger van het JIT: ,,Uw leiders zijn kritisch geweest over de bewijzen van het JIT, hoe staat u daar in? ,,Wij staan aan de kant van de wet en staan achter de conclusies." 

 4. 19/06/2019

  Een reactie uit Rusland. Alle vier de verdachten zouden zich nu in Moskou bevinden, meldt het Kremlin. Igor Strelkov heeft daar tegenover Russische media ontkend dat de rebellen in Oekraïne verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het passagiersvliegtuig. 

  De vier verdachten bevinden zich volgens het Kremlin in Moskou. Daar wachten ze de officiële aankondiging van de onderzoekscommissie in Nederland af. Rusland heeft het onderzoek naar het neerschieten van het passagiersvliegtuig MH17 in het Oekraïense luchtruim als eenzijdig bekritiseerd. ,,Rusland had geen kans om deel te nemen aan het onderzoek naar deze vreselijke ramp, hoewel we dat vanaf het begin hadden aangeboden", zei een woordvoerder van het Kremlin.

 5. 19/06/2019

  De presentatie is nu klaar. De pers mag nu vragen stellen. Westerbeke, Openbaar Ministerie, antwoordt: ,,Ik ben een realist. De kans dat de vier verdachten in de rechtbank zullen verschijnen is klein. Maar er waren ook mensen die zeiden dat het helemaal geen zin had om aan deze zaak te beginnen. We zullen nu, vijf jaar later, wel een proces hebben."