1. 22/03/2020

  'F1-seizoen nog later van start'

  De Grote Prijs van Azerbeidzjan, die op dit moment gepland staat als eerste Formule 1-race in het seizoen op 7 juni, dreigt ook niet door te gaan. De voorbereidingen voor de race op het stratencircuit in Bakoe zouden snel moeten beginnen, maar volgens motorsport.com wordt de grand prix vanwege het coronavirus uitgesteld, net zoals de races ervoor.

  Nadat de Grote Prijs van Australië op het laatste moment werd afgelast, ging er ook voorlopig een streep door de zes races erna, waaronder de eerste race op het vernieuwde circuit in Zandvoort. Alleen de Grote Prijs van Monaco heeft laten weten dat de race in 2020 definitief niet doorgaat. De organisatoren hopen de andere races nog in te halen.

  De organisatie van de GP in Azerbeidzjan heeft nog niet gereageerd op het geruchten, maar volgens bronnen wordt morgen bekendgemaakt dat de race wordt uitgesteld. De daaropvolgende race op de Formule 1-kalender is de Grote Prijs van Canada, die moet plaatsvinden op 14 juni. Ook het doorgaan van die race en de Grote Prijs van Frankrijk twee weken later, is onzeker.

  Instanews image
  © BSR Agency
 2. 22/03/2020

  Coe: Spelen onhaalbaar en onwenselijk

  Sebastian Coe, voorzitter van de internationale atletiekbond, heeft IOC-baas Thomas Bach een brief gestuurd. Daarin zegt de Brit dat de Spelen in juli ‘niet haalbaar zijn en ook niet wenselijk’. Coe noemde kwesties als eerlijkheid, de verhoogde kans op blessures als atleten door te weinig training moeten presteren en de onzekerheid die wordt veroorzaakt door volksgezondheidsproblemen die veel landen dwingen om alle mensen te verplichten binnen te blijven.

  Instanews image
  © BSR Agency
 3. 22/03/2020

  Ministers pleiten voor uitstel Spelen

  De sportministers van Frankrijk en Engeland zijn voor uitstel van de Olympische Spelen. ,,De noodsituatie is elders, in ziekenhuizen, openbare diensten, verpleeghuizen", aldus Roxana Maracineanu vanuit Parijs. Haar Britse collega Nigel Huddleston: ,,De gezondheid van atleten en sportfans gaat voor. Het is terecht dat het IOC nadenkt over het verplaatsen van de Spelen."

 4. 22/03/2020

  In zwartste scenario wordt eredivisie niet uitgespeeld

  De KNVB houdt met een aantal scenario's rekening. Competitie uitspelen met publiek. Dan uitspelen, maar voor een deel zonder publiek. ,,Als dat ook niet lukt, dan kom je in een situatie dat je wedstrijden moet schrappen. Dat moet je dan intelligent doen, want dan ga je regels veranderen, terwijl het spel al bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen", aldus KNVB-voorzitter Just Spee tegen de NOS. ,,In Italië zeggen ze dat ze pas in oktober weer gaan voetballen. Als dat ook het scenario hier gaat worden, dan is het klaar."

 5. 22/03/2020

  Presenstatie nieuwe 'td' Vitesse uitgesteld

  Vitesse krijgt een technisch directeur uit Duitsland. De Arnhemse eredivisionist trekt de ‘td’ aan op voorspraak van clubeigenaar Valeri Oyf. Het akkoord is er al, maar de presentatie is uitgesteld vanwege de coronacrisis. Dat meldt De Gelderlander