1. 02/04/2020

  'Vuelta zal op geplande data plaatsvinden'

  De Ronde van Spanje vindt nog altijd plaats op de geplande data, van 14 augustus tot 6 september, en zal uit 21 etappes bestaan. Dat bevestigde Vuelta-directeur Javier Guillén vandaag.

  ,,Vandaag zijn de data van de Vuelta wat ze zijn en we voorzien in geen geval een koers van minder dan 21 ritten", verklaarde Guillén aan de Franse sportkrant AS. Hij reageerde daarmee op een bericht van de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. Die publiceerde dat de Tour de France met een maand uitgesteld zou worden en zo in het vaarwater zou komen van de Vuelta, die dan tot twee weken ingekort zou worden. ,,Dat is alleen maar speculatie en stemt niet overeen met wat op dit moment realistisch overwogen kan worden", zegt Guillén.

  De Ronde van Italië, die op 9 mei in Boedapest zou beginnen, maar in maart uitgesteld werd, zal volgens La Gazetta in oktober gereden worden.

 2. 02/04/2020

  'We wilden juist competities harmoniseren'

  De Europese voetbalbond UEFA is niet blij dat België zo goed als zeker het seizoen afkapt. ,,Het was net de bedoeling de competities zo veel mogelijk te harmoniseren en toch later op het jaar verder te voetballen”, klinkt het vanuit Nyon. ,,Hoe moet dat nu met transfers, aflopende contracten,… als de competities niet meer op elkaar zijn afgestemd.” 

  De UEFA gaat er alvast van uit dat onder andere de Premier League, La Liga, Serie A en Ligue 1 ook in juli nog zullen verder lopen, al dan niet achter gesloten deuren. 

  Ook Ajax, AZ, PSV en veel andere clubs pleiten voor de beëindigen van het huidige seizoen. 

  Instanews image
  © REUTERS — UEFA-president Aleksander Ceferin.
 3. 02/04/2020

  Brighton-coach Potter ziet af van deel salaris

  Brighton-coach Graham Potter heeft om zijn club te helpen de financiële gevolgen van de coronacrisis te dragen vrijwillig aangeboden een aanzienlijk deel van zijn loon in te leveren. CEO Paul Barber en technisch directeur Dan Ashworth deden hetzelfde. Dat deelde de club van Davy Pröpper vandaag mee.

  ,,We doen dit om onze voorzitter Tony Bloom te helpen in zijn inspanningen om ervoor te zorgen dat iedereen in deze moeilijke tijden zijn job behoudt", verklaarde het trio van Brighton & Hove Albion. ,,We doen vrijwillig afstand van een deel van ons loon voor de maanden april, mei en juni. We prijzen ons gelukkig dat we voor de beste club mogen werken en in deze moeilijke tijden is het dan ook niet meer dan normaal dat we een kleine bijdrage leveren om wat financiële druk van Tony's schouders te halen." De drie deden hun voorstel twee weken geleden al, maar hun voorzitter achtte het toen nog niet nodig.

  Instanews image
  © Action Images via Reuters
 4. 02/04/2020

  Wimbledon-baas vreest ook voor US Open

  De kans bestaat dat er in het hele jaar 2020 niet meer wordt getennist. Dat zegt Richard Lewis, de baas van Wimbledon. Eerder in de week werd al bekend dat het Grand Slam van Londen, in navolging van Roland Garros in Parijs wegens de uitbraak van het coronavirus niet doorgaat. De organisatie van Roland-Garros stelt nog wel een poging in het werk het evenement later dit jaar te houden.

  ,,Ik hoop dat ik me vergis", zegt Lewis. ,,Misschien verbetert de situatie zich de komende maanden en kan het hardcourtseizoen gewoon plaatsvinden. Het zou heel mooi zijn als het US Open in New York dit jaar niet hoeft te worden afgelast en dat Parijs alsnog kan worden gespeeld. Maar ik ben er bang voor, al zeg ik daarbij dat ik van huis uit niet de grootste optimist ben."

 5. 02/04/2020

  Minister wil bijdrage van Premier League-spelers

  De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft de voetballers uit de Premier League opgeroepen een bijdrage te leveren aan de kosten die de bestrijding van het coronavirus met zich meebrengt. ,,Het eerste wat de spelers nu kunnen doen is een deel van hun salaris voor dit goede doel inleveren."

  Dat kunnen ze bijvoorbeeld binnen hun eigen club doen. Hancock: ,,Je ziet bij de grote verenigingen dat 'gewone' medewerkers naar huis worden gestuurd. De spelers zouden er mede voor kunnen zorgen dat deze mensen in elk geval hun salaris krijgen doorbetaald, tot er weer betere tijden aanbreken."