1. 07/04/2020

  We sluiten hiermee het livebog voor vandaag. dank voor het volgen en tot morgen.

 2. 07/04/2020

  KNVB wil doorvoetballen

  Intussen zet de KNVB vol in op doorvoetballen. Het conceptplan ziet er zo uit. Ook de FIFA denkt al aan de zomer, met een plan voor versoepelde einddata van spelerscontracten en een flexibele transfermarkt.

 3. 07/04/2020

  Start Formule 1-seizoen nog verder weg: GP van Canada gaat niet door

  De start van het Formule 1-seizoen komt voorlopig nog niet in zicht. De Grand Prix van Canada, die op 14 juni gehouden zou worden, wordt geannuleerd. Lees hier meer. 

 4. 07/04/2020

  'Voetbal soms een gemakkelijk doelwit'

  Voetballers worden te vaak onterecht bekritiseerd. Dat stelt Ole Gunnar Solskjaer, de trainer van Manchester United. Volgens Solskjaer zijn spelers tijdens de coronacrisis ook vaak het doelwit.

  Zo stelde de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock vorige week dat spelers in de Premier League hun verantwoordelijkheid moeten nemen en een loonsverlaging moeten accepteren nu de competitie is opgeschort. Daardoor zou het kantoorpersoneel kunnen aanblijven.

  ,,Voor mij is voetbal soms een gemakkelijk doelwit", zei Solskjaer voor de camera van Sky Sports. ,,Het is oneerlijk om een ​​beroep te doen op een individu of voetballers. Ik weet dat spelers veel werk verrichten in de gemeenschap en dat ze veel doen in deze tijd."

  Wayne Rooney noemde het eerder al een schande dat de spelers werden opgedragen een deel van hun salaris in te leveren.

 5. 07/04/2020

  FIA akkoord met verlenging shutdown F1

  De FIA heeft groen licht gegeven voor de verlenging van de shutdown van de Formule 1 met nog eens twee weken. Dat meldt de Formule 1 op de officiële website. Daarmee is de verplichte pauze met twee weken verlengd tot 35 dagen.  In die periode, die tot eind mei zelf door de renstallen kan worden ingevuld, mag er niet aan de ontwikkeling van de auto's worden gewerkt. Alle teams zijn met de verlenging van de periode van inactiviteit akkoord gegaan.

  Normaal gesproken geldt er een zomerstop in de Formule 1 van een paar weken in augustus. Door de uitbraak van het coronavirus werd de verplichte rustperiode dit jaar naar voren gehaald. Vanaf maart konden de teams hun vervroegde 'vakantie' al opnemen.