1. 17/06/2020

  Daarmee sluiten we dit liveblog af. Hierboven komt de informatie over de Champions League te staan.

  Lees ook: Eén Europees duel per voorronde in augustus, problemen voor Nederlandse clubs? 

 2. 17/06/2020

  De duels die nog in de achtste finales van de Champions League gespeeld moeten worden, worden op 7 en 8 augustus gespeeld. Het is alleen nog onduidelijk waar deze duels gehouden worden.

  Deze wedstrijden moeten nog gespeeld worden:

  • Manchester City - Real Madrid
  • Juventus - Olympique Lyon
  • Bayern München - Chelsea

 3. 17/06/2020

  Overzicht Europa League

  Ook de Europa League eindigt met een minitoernooi met kwartfinales, halve finale en een finale zonder fans, en wel van 10 tot en met 21 augustus in de Duitse steden Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen en Duisburg. Gdansk zou eigenlijk de finale van de Europa League organiseren. Die Poolse stad mag dat nu aan het einde van het nieuwe seizoen doen.

  De UEFA beslist later waar de resterende achtste finales van de Europa League worden afgewerkt.

 4. 17/06/2020

  Overzicht Champions League

  De beslissingen in de Champions League vallen dit seizoen van 12 tot 23 augustus in Lissabon. 

  Mocht de situatie in de hoofdstad van Portugal onverhoopt onveilig zijn, dan worden de kwartfinales, halve finales en eindstrijd verplaatst naar Porto en Guimarães. De finale van de Champions League zou eigenlijk plaatsvinden in Istanboel, maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld. Die plaats krijgt nu volgend jaar de finale van het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams.

  De UEFA heeft nu gekozen voor een eindronde in augustus, met slechts één onderlinge confrontatie in de kwartfinale en halve finale. Vier clubs plaatsten zich al voor de laatste acht: Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid.

  In de achtste finales moeten nog de returnwedstrijden Manchester City - Real Madrid, Juventus - Olympique Lyon, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli worden gespeeld.

  De returns van de achtste finales worden gespeeld in Lissabon of in de plaats waar ze oorspronkelijk zouden worden afgewerkt.

 5. 17/06/2020

  In oktober worden er drie interlands gespeeld in plaats van twee.