1. 28/06/2020

  Atletiekevenement Gouden Spike op 19 september

  De organisatie van atletiekevenement Gouden Spike heeft een nieuwe datum gevonden. Het is de bedoeling dat de topatleten op zaterdag 19 september naar Leiden komen. Onderdeel van de Gouden Spike is het Nederlands kampioenschap op de 10.000 meter voor zowel mannen als vrouwen.

  De 49e editie van het atletiekevenement zou op 13 juni worden gehouden, maar kon toen niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. De organisatie moet nog wel een vergunning krijgen van de gemeente Leiden om de Gouden Spike op 19 september te houden. "Na de laatste versoepelingen van de maatregelen, rekenen we erop dat de wedstrijd mogelijk is."

  Het evenement wordt waarschijnlijk gehouden zonder publiek. De organisatie wil binnen het toegestane aantal van 250 personen blijven. De deelnemers moet onderling ook zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. De atleet die de meest aansprekende prestatie levert, ontvangt traditioneel een beeldje: de Gouden Spike.

 2. 28/06/2020

  Coronavirus slaat toe bij Cruz Azul

  Bij de Mexicaanse voetbalclub Cruz Azul hebben maar liefst 22 spelers positief getest op het coronavirus. Het gaat om acht spelers van de mannenploeg en veertien bij de vrouwen. Volgens Cruz Azul hebben alle positieve gevallen niet de symptomen van Covid-19. Ze zijn allemaal naar huis gestuurd om in isolatie te gaan.

  Met acht landstitels behoort Cruz Azul tot de meest succesvolle clubs uit Mexico. De ploeg uit Mexico-Stad won ook zes keer de Champions League van de Concacaf, de federatie voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

  De voetballers van Cruz Azul zijn momenteel op trainingskamp, om zich voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen. De acht besmette spelers zijn teruggegaan naar Mexico-Stad, waar ze voorlopig in thuisisolatie verblijven. Ook de veertien voetbalsters die positief hebben getest, zitten tijdelijk geïsoleerd thuis.

  In Mexico is bij ruim 200.000 mensen besmetting met het coronavirus geconstateerd. Het virus heeft aan ruim 25.000 Mexicanen het leven gekost.