1. 23/09/2020

  Al Hilal uit AFC Champions League gezet

  Al Hilal is uit de Champions League van de Aziatische confederatie AFC gezet vanwege een gebrek aan spelers. De titelhouder uit Saudi-Arabië is in Qatar, waar de complete groepsfase van het toernooi wordt voltooid, getroffen door een golf aan coronabesmettingen. Liefst 19 man uit de selectie testten positief.

  Al Hilal had voor de laatste groepswedstrijd woensdag tegen Shabab Al Ahli Dubai nog maar negen spelers beschikbaar. Twee keepers stonden op het wedstrijdformulier als reserve aangemerkt. Reglementair is het niet toegestaan om minder dan dertien spelers aan te melden, waardoor een diskwalificatie volgde. Al Hilal was al zeker van deelname aan de play-offs, die vanaf half oktober in Maleisië worden afgewerkt.

  Instanews image
  © AFP
 2. 23/09/2020

  Paire test opnieuw positief

  Het coronavirus heeft Benoît Paire in de greep. De Franse tennisser mocht vanwege een positieve test op Covid-19 eind augustus niet meedoen aan de US Open in New York en nu is zijn deelname aan Roland Garros volgende week ook onzeker na twee positieve coronatesten bij het toernooi in Hamburg.

  Paire kwam gek genoeg woensdag toch in actie in de eerste ronde van het Duitse toernooi. Hij testte namelijk in aanloop naar de partij tegen de Noor Casper Ruud negatief. De Franse nummer 25 van de wereld trok zich in de tweede set terug en gaf vermoeidheid op als reden.

  Toernooiarts Volker Carrero moest uitleg geven waarom Paire ondanks de twee eerdere positieve testen toch de baan op mocht. ,,Het is niet ongebruikelijk dat mensen die het virus al hebben gehad, opnieuw positief testten. Het betekent niet dat ze besmettelijk zijn", zei hij.

  De 31-jarige Paire begrijpt er niets meer van. ,,Ik testte negatief voordat ik de Verenigde Staten verliet, testte ook negatief voor het toernooi in Rome vorige week en nu dan twee keer positief. Ik snap er niets van. Ik ben gewoon moe en wil het liefst naar huis. Ik weet alleen niet of de vermoeidheid door het virus komt of van tien dagen in een hotelkamer in quarantaine zitten. Ik heb amper kunnen trainen. Mentaal is dit zwaar en ik twijfel of ik naar Roland Garros ga. Ben benieuwd hoe dan de test uitvalt."

  Instanews image
  © Daniel Bockwoldt/dpa
 3. 23/09/2020

  Duel Anderlecht mogelijk uitgesteld

  Bij Anderlecht zijn opnieuw twee spelers positief getest op het nieuwe coronavirus. Het gaat om Hannes Delcroix en Lucas Lissens. Inmiddels zitten acht spelers van de club uit Brussel in quarantaine. Bij zeven absente spelers mag de club al om uitstel van de komende wedstrijd vragen.

  Peter Zulj en Timon Wellenreuther blijven in quarantaine na een nieuwe positieve test, zo bleek woensdag. Ook de Nederlandse middenvelder Michel Vlap testte eerder positief op het virus. De oud-speler van Heerenveen testte maandag wel negatief. Hij wordt, conform het coronaprotocol van de Pro League, donderdag opnieuw getest. Bij een nieuwe negatieve test kan hij vrijdag weer meetrainen.

  Instanews image
  © BELGA — Hannes Delcroix (42) testte positief.
 4. 23/09/2020

  Entreegeld bij hockey

  Hockeyclubs experimenteren tijdens de coronacrisis met het vragen van entreegeld en overwegen dit na de coronatijd door te zetten.

  Lees hier meer

 5. 23/09/2020

  Tokio gaat olympische atleten in 'bubbel' plaatsen

  Atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio in 2021 zullen voortdurend in hun eigen omgeving moeten blijven. Ze zullen met speciaal vervoer van het eigen dorp naar wedstrijden en trainingsaccommodaties worden gebracht. De organisatie neemt deze maatregelen om besmetting met of verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  In deze zogenoemde 'bubbel' zal ook de begeleidende staf, onder wie de coaches, verblijven. Bij aankomst in Japan zullen ze bovendien allemaal worden getest op het virus. Volgens Toshiro Muto, het hoofd van het organisatiecomité, wordt nog bekeken om de hoeveel tijd alle betrokkenen worden getest. Vermoedelijk hoeven atleten van buiten Japan bij aankomst niet in quarantaine.